Courgettesoep

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 1 wortel
  • Bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 (rode) ui
  • 2 groente bouillonblokjes (reform) en ½ liter water of een ½ liter vers gemaakte bouillon of een zelfgemaakte kruidenpasta. (scheutje olijfolie, witte peper, kurkuma, kruidenzout, selderij)
  • Olijfolie extra vierge
  • Peper naar smaak

Snijd de courgette en de wortel in plakken. Bewaar een halve courgette. Snipper de ui en de knoflook. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit op middelhoog vuur de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de groenten toe en roerbak nog 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het water met de bouillonblokjes of de bouillon toe en laat dit op laag vuur 15 minuten koken. Snijd intussen de peterselie fijn en rasp of snijd de overgebleven ½ courgette in reepjes. Pureer de soep en voeg daarna de courgette reepjes en de peterselie toe en laat dit nog een paar minuten doorgaren.