Overgewicht

Heb je overgewicht en wil je er graag wat aan doen?

Overgewicht

Heb je overgewicht en heb je talloze pogingen ondernomen om af te vallen zonder succes? Blijkt het lastig voor jou om gewicht te verliezen?

Wellicht eet je dagelijks voedingsmiddelen met overmatige hoeveelheden toegevoegde suikers, en ben je je bewust van de impact van geraffineerde suikers op je lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat de consumptie van geraffineerde suikers in verband wordt gebracht met niet alleen overgewicht, maar ook met diverse ziekten zoals diabetes, reuma, kanker, alzheimer, depressie, hartkwalen en botontkalking.

Als je regelmatig suikerhoudende producten eet, kan het zijn dat je lichaam verslaafd raakt aan suiker en steeds meer verlangt. Dit vormt een belangrijke reden om je eetpatroon aan te passen. Het doel is niet om volledig suikervrij te gaan, omdat je lichaam ook suikers nodig heeft voor energie. Echter, het zijn vooral de toegevoegde suikers waar het lichaam geen behoeft aan heeft.

Het aanpassen van je eetpatroon hoeft niet gepaard te gaan met honger lijden, zoals vaak het geval is bij traditionele diƫten. Samen gaan we stap voor stap werken aan het stabiliseren van bloedsuikerspiegel en het implementeren van gebalanceerde maaltijden om die ongewenste lekkere trek te verminderen.

De EMBTest is een waardevol instrument in de aanpak van overgewicht. Bij overgewicht is het lichaam uit balans en de EMBTest biedt inzicht in welke aspecten uit balans zijn.

Als je serieus stappen wil zetten om van je overgewicht af te komen, nodig ik je uit om een afspraak te maken. Samen kunnen we aan dit traject werken en streven naar een gezonder en evenwichtiger leven.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via het contactformulier. Ik sta klaar om je te ondersteunen op jouw reis naar een gezond gewicht en welzijn.