Orthomoleculair

Wat houdt orthomoleculaire voeding in?

Orthomoleculaire
Verse onbewerkte voeding

De term orthomoleculair komt uit het Grieks. Ortho = goed en moleculair = op het moleculen vlak. Ons lichaam bestaat uit moleculen.

In onze Westerse samenleving missen we nogal veel goede voedingsstoffen in de voeding en door luchtverontreiniging heeft ons lichaam ook meer van deze voedingsstoffen nodig. Orthomoleculaire voeding bestaat vooral uit biologische producten, omdat deze onbespoten zijn. En uit onbewerkte producten en geen kant en klare producten, omdat daar veel toevoegingen, zoals E-nummers en suikers zijn toegevoegd.

Westerse samenleving.

Een zogeheten ‘westers voedingspatroon’ bestaat uit veel suiker, ongezonde vetten, vlees en weinig groente en fruit.

Iedereen wil gezond oud worden. Veel mensen weten inmiddels dat onze gezondheid voor een groot deel te maken heeft met gezonde voeding. Maar het is ook lastig om je eetpatroon te veranderen met alle verleidingen die we tegenkomen.

Immuunsysteem en darmen.

Maar liefst 80% van je immuunsysteem wordt door je darmflora (verzamelnaam voor de talrijke gunstige bacteriën die zich bevinden in de darmen) bepaald. Dit had je waarschijnlijk niet verwacht. De gezondheid van de darmen wordt niet zo snel aan het immuunsysteem gelinkt. Toch heb je je weerstand vooral aan je darmen te danken. De darmen zijn dus niet alleen verantwoordelijk voor de vertering, ze vormen ook de eerste barrière van het immuunsysteem. Om deze beide functies te kunnen vervullen, is een goede gezondheid van de darmflora en de darmwand van cruciaal belang. En dan begrijp je dat een gezond eetpatroon zeer belangrijk is.

Wat doet een natuurvoedingsadviseur?

Een Natuurvoedingsadviseur adviseert over natuurlijke en gezonde voeding. Goede voeding heeft brandstoffen en voedingsstoffen die direct worden gebruikt bij de vele processen in het lichaam, bijvoorbeeld voor weerstand en vitaliteit. De basis van mijn werk is om samen met de jou te komen tot een optimaal eetpatroon op basis van de principes van de natuurvoeding. Door het kiezen van de juiste voeding. Dus onbewerkte, biologische voeding met respect voor natuur en dier begeleid je naar een betere gezondheid. Samen gaan we kijken wat we kunnen verbeteren. Stap voor stap.