Orthomoleculaire voeding

Wat houdt orthomoleculaire voeding in?

Orthomoleculaire
Verse onbewerkte voeding

Orthomoleculaire voeding, afgeleid van het Grieks waar “ortho” staat voor goed en “moleculair” voor op het moleculaire niveau. En richt zich op het optimaliseren van onze gezondheid door middel van voedingsstoffen op moleculair niveau. In onze moderne samenleving ervaren we vaak een tekort aan essentiële voedingsstoffen. Mede veroorzaakt door luchtverontreiniging, waardoor ons lichaam een verhoogde behoefte aan deze stoffen heeft. Orthomoleculaire voeding omvat met name biologische en onbewerkte producten, aangezien deze vrij zijn van pesticiden en toevoegingen zoals E-nummers en suikers.

Westerse samenleving.

In het westerse voedingspatroon, gekenmerkt door overmatige consumptie van suiker, ongezonde vetten, vlees en een tekort aan groenten en fruit, is er een groeiende behoefte aan bewustere voedingskeuzes. Het streven naar een gezonde ouderdom is voor velen een gedeelde wens, en steeds meer mensen realiseren zich dat voeding een cruciale rol speelt in het behouden van een goede gezondheid.

Immuunsysteem en darmen.

Een opvallend aspect van orthomoleculaire voeding is de focus op het immuunsysteem en de darmen. Tot wel 80% van het immuunsysteem wordt beïnvloed door de darmflora, de verzameling gunstige bacteriën in de darmen. Een gezonde eetpatroon draagt bij aan een goed functionerend immuunsysteem en een gezonde darmflora, wat van vitaal belang is voor zowel de spijsvertering als de immuniteit.

Wat doet een natuurvoedings-adviseur?

Als natuurvoedingsadviseur begeleid ik jou naar een optimaal eetpatroon op basis van natuurvoedingsprincipes. Samen streven we naar een betere gezondheid door bewuste keuzes te maken, zowel het verkiezen van onbewerkte, biologische voeding met respect voor natuur en dier. Door stap voor stap te kijken naar mogelijke verbeteringen, creëren we een duurzame basis voor jouw welzijn. Benieuwd naar de positieve impact van orthomoleculaire voeding? Laten we samen ontdekken hoe dit jouw gezondheid kan optimaliseren.