Ingrediënten:
- 1 pompoen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 wortels
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- Stukje gember
- 2 groente bouillonblokjes (reform) of maak zelf een kruidenmengsel met peterselie, tijm, kurkuma, kruidenzout (Herbamare), witte peper en een scheutje olijfolie.
- Olijfolie extra vierge
- 1 liter water
Schil en snijd de pompoen in blokjes, snijd de wortel en bleekselderij, gember in kleine stukjes. Snipper de ui en de knoflook.
Doe een scheut olijfolie in de pan en fruit de ui en de knoflook 1 minuut, voeg de rest van de groenten toe en roerbak deze 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het water toe en de bouillonblokjes of het kruidenmengsel. Breng aan de kook en laat daarna op middelhoog vuur 15 minuten koken. Daarna de soep pureren met de staafmixer. Wil je de soep wat pittiger, voeg dan wat paprikapoeder toe.