Kerriesoep

Ingrediënten:

 • 2 uien
 • 1 prei
 • 1 pastinaak
 • 2 aardappels (eventueel zoete aardappel)
 • 2 knoflooktenen
 • 1 rode appel
 • 2 groentebouillonblokjes (reform)
 • Kookroom
 • Kruidenzout (Herbamare)
 • ½ eetlepel kerriepoeder
 • ½ eetlepel kurkuma
 • ½ eetlepel mosterdpoeder
 • ½ eetlepel selderij
 • 1 liter water
 • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
 • Zout en peper naar smaak

Schil de aardappels, de pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen, houd het groene gedeelte apart. Maak de knoflook fijn. Doe de olijfolie in de pan, fruit de ui en de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de prei, de pastinaak, de aardappels toe. Doe er 1 liter water, de kookroom en de bouillonblokjes toe en laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Meng de kruiden. Pureer de soep samen met de kruiden. Voeg de overgebleven prei en de appel toe. Eventueel peper en zout na smaak toevoegen.