Groentesoep

Ingrediënten:

 • 2 wortels
 • 1 bleekselderij
 • Stuk bloemkool                                               
 • 150 gram sperziebonen
 • Halve knolselderij
 • Halve rode paprika
 • 1 prei
 • 300 gram rundergehakt
 • Kruiden, witte peper, kurkuma, kruidenzout (Herbamare), tijm, selderij, voor groentebouillon of bouillonblokje (reform)
 • Kruiden voor het gehakt, kruidenzout (Herbamare), bieslook, zwarte peper.
 • Olijfolie
 • 30 gram pasta van 100% kikkererwtenmeel

Was en snijd de groenten. Maak een kruidenpasta van een halve eetlepel olijfolie, witte peper, kruidenzout (Herbamare), kurkuma, tijm, selderij, meng dit door elkaar. Doe 1 ½ liter water in de pan met het kruidenmengsel (of 2 groentebouillonblokjes, reform) en breng dit aan de kook. Voeg de groenten toe en de kikkererwtenpasta. Meng ondertussen het gehakt met de kruidenzout, paprikapoeder, bieslook, zwarte peper en maak daar kleine balletjes van. Voeg toe aan de soep en laat dit nog 15 minuten doorkoken.