Rode Linzen Soep

Ingrediënten:

 • 2 rode uien
 • 2 tenen knoflook
 • rode paprika
 • 4 tomaten
 • verse tijm
 • 2 bouillonblokjes of kruidenpasta
 • olijfolie extra vierge
 • rode linzen 250 gram
 • bleekselderij
 • wortel
 • 1 liter water

Was en snij de groenten. Ris de blaadjes van de tijm. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook, wortel, paprika en bleekselderij 2 minuten. Doe de tomaat, tijm en verhit deze al roerend nog 2 minuten Voeg het water en de bouillonblokjes toe en kook dit 15 minuten op middelhoog vuur. Pureer de soep.

Variatietip:

In plaats van bouillonblokjes waar heel veel toevoegingen in zitten, kun je een eigen kruidenpasta maken. Een scheutje olijfolie, witte peper, kurkuma, kruidenzout van herbamare, selderij. Roer dit tot een pasta dit kun je gebruiken i.p.v. een bouillonblokje. Eventueel later nog naar smaak zwarte peper toevoegen.

Schep de soep in een soepkom en roer er een eetlepel roomkaas door. De soep wordt hier heerlijk romig van.

Ingrediënten rode linzen soep