Recept Boeuf Bourguignon met groenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 tot 350 gram runderlappen of wild
  • 6 rode uien
  • 2 dl rode wijn
  • Tijm, laurier, kruidnagel, jeneverbes, peperkorrels, kardemom, rozemarijn, marjolein, speculaaskruiden, nootmuskaat
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 150 gram shiitake
  • 2 eetlepels boekwitmeel of kikkererwtenmeel
  • Minimaal 800 gram groenten assortiment

De runderlappen of het wild in een schaal leggen met 2 gesnipperde uien. De wijn er overheen schenken en de specerijen toevoegen. Die 4 uur afgedekt laten intrekken. Het vlees uit de marinade halen, droogdeppen en in de roomboter en 2 eetlepels olie om en om even aanbraden. De marinade en een flinke scheut water toevoegen. Een laten sudderen. Het vlees in kleine blokjes snijden. De marinade zeven. De rest van de uien snipperen en in de olie bakken. Het vlees, de gesneden shiitake, het meel en de marinade toevoegen en nog een halfuur laten sudderen. De groenten een half uur laten sudderen. De groenten stomen en/of roerbakken in kokosolie. Een spinaziesalade vooraf serveren.