Tonijnsalade

Ingrediënten:                                        

 • Tonijnsteak
 • Flinke eetlepel mayonaise (suikervrij)
 • Theelepel mosterd
 • 3 zure augurken                                                    
 • Lente-uitje
 • ½ rode ui
 • Volkorenbrood of volkoren cracker
 • Peper en zout of kruidenzout (Herbamare)
 • Sla
 • Gekookt eitje
 • Tomaat of een paar cherrytomaatjes

Gril de tonijnsteak in de koekenpan. Kook een ei en laat deze beide afkoelen. Trek de tonijn uit elkaar met 2 vorken. Snijd de augurken en de ui in kleine blokjes het lente-uitje in ringetjes. Doe de tonijn in een schaal. Voeg de augurken, ui, lente-uitje, mayonaise, mosterd, peper en zout of de kruidenzout en meng alles goed door elkaar. Doe wat sla op een broodje met daarop tonijnsalade, het gekookte ei en een tomaat. Ook heerlijk op een cracker. De tonijnsalade blijft een paar dagen goed in een afgesloten bak in de koelkast.