Groenteschotel met appel en rundergehakt

Koolhydraatarm gerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

 • Mager rundergehakt (400 gram)
 • Bloemkool
 • 2 Prei
 • Wortel (julienne 200 gram)
 • 1 Ui
 • 2 knoflooktenen
 • Appel
 • 40 gram Pecannoten
 • Kokosolie
 • Kruidenzout (Herbamare)
 • Oregano
Groenteschotel met appel en rundergehakt

Was de groenten, snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 5 minuten. En giet deze af. Snijd de prei in ringen en snipper de ui en de knoflook. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Breek de pecannoten in tweeën. Verhit de kokosolie in een koekenpan of wok en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Bak de rundergehakt rul. Bestrooi met het kruidenzout. Voeg de prei en de wortel toe en roerbak deze 5 minuten op middelhoog vuur. Doe de bloemkool, de appel, de noten en roerbak totdat de appel warm is. Bestrooi met oregano.