Broccoli omelet

Ingrediënten:

  • Broccoli (400 gram)
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • Zout
  • Peper
  • Knoflook
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 1 eetlepel cottage cheese
  • Olijfolie extra vierge of kokosolie

Rasp de broccoli of maal het in een keukenmachine. Doe de gemalen broccoli in een schaal. Doe er 4 eieren bij en roer dit door elkaar. Snipper de ui. Snipper de knoflook of gebruik een theelepel knoflookpoeder. Voeg de mozzarella, de ui, de knoflook en de cottage cheese toe aan het broccolimengsel en roer dit goed.

Doe de olie in een koekenpan en zorg dat de bodem goed bedekt is met de olie, eventueel besmeren met een kwastje. Als de pan warm is het eimengsel in de pan doen en gladstrijken met een spatel of lepel. Doe de deksel op de pan en bak dit voor 7 minuten op middelhoog vuur. Maak de randen los en keer de omelet met behulp van een bord en bak de andere zijde nog voor 3 minuten met de deksel op de pan. Serveer met een salade.