Kwark met appel

Ingrediënten: 200 gram kwark 1 appel 10 gram lijnzaad 10 gram havervlokken Kaneel Doe de kwark in een schaaltje. Strooi de lijnzaad en de havervlokken over de kwark. Schil de appel en snijd deze in blokjes en doe ze bij de kwark. Strooi de kaneel erover. Een heerlijk en goed vullend gezond ontbijt waar je … Lees meer

Tonijnsalade

Ingrediënten:                                         Gril de tonijnsteak in de koekenpan. Kook een ei en laat deze beide afkoelen. Trek de tonijn uit elkaar met 2 vorken. Snijd de augurken en de ui in kleine blokjes het lente-uitje in ringetjes. Doe de tonijn in een schaal. Voeg de augurken, ui, lente-uitje, mayonaise, mosterd, peper en zout of de … Lees meer

Groentesoep

Ingrediënten:

  • 2 wortels
  • 1 bleekselderij
  • Stuk bloemkool                                               
  • 150 gram sperziebonen
  • Halve knolselderij
  • Halve rode paprika
  • 1 prei
  • 300 gram rundergehakt
  • Kruiden, witte peper, kurkuma, kruidenzout (Herbamare), tijm, selderij, voor groentebouillon of bouillonblokje (reform)
  • Kruiden voor het gehakt, kruidenzout (Herbamare), bieslook, zwarte peper.
  • Olijfolie
  • 30 gram pasta van 100% kikkererwtenmeel

Was en snijd de groenten. Maak een kruidenpasta van een halve eetlepel olijfolie, witte peper, kruidenzout (Herbamare), kurkuma, tijm, selderij, meng dit door elkaar. Doe 1 ½ liter water in de pan met het kruidenmengsel (of 2 groentebouillonblokjes, reform) en breng dit aan de kook. Voeg de groenten toe en de kikkererwtenpasta. Meng ondertussen het gehakt met de kruidenzout, paprikapoeder, bieslook, zwarte peper en maak daar kleine balletjes van. Voeg toe aan de soep en laat dit nog 15 minuten doorkoken.

Kerriesoep

Ingrediënten: 2 uien 1 prei 1 pastinaak 2 aardappels (eventueel zoete aardappel) 2 knoflooktenen 1 rode appel 2 groentebouillonblokjes (reform) Kookroom Kruidenzout (Herbamare) ½ eetlepel kerriepoeder ½ eetlepel kurkuma ½ eetlepel mosterdpoeder ½ eetlepel selderij 1 liter water 2 eetlepels olijfolie (extra vierge) Zout en peper naar smaak Schil de aardappels, de pastinaak en snijd … Lees meer

Salade geitenkaas

Ingrediënten 1 persoon Gemengde sla 45 gram Geitenkaas 30+ Sesamzaadjes Sinaasappel Lente-ui Komkommer Bieslook Peterselie Mayonaise suikervrij Knoflookpoeder Snijd de komkommer de lente-ui in plakjes. Snijd de geitenkaas in blokjes. Pel de sinaasappel en snijd deze in partjes. Meng alle ingrediënten door elkaar samen met de sla. Maak een dressing van 1 theelepel mayonaise, 1 … Lees meer

Pompoensoep

Ingrediënten: 1 pompoen 2 stengels bleekselderij 2 wortels 1 rode ui 2 teentjes knoflook Stukje gember 2 groente bouillonblokjes (reform) of maak zelf een kruidenmengsel met peterselie, tijm, kurkuma, kruidenzout (Herbamare), witte peper en een scheutje olijfolie. Olijfolie extra vierge 1 liter water Schil en snijd de pompoen in blokjes, snijd de wortel en bleekselderij, … Lees meer

Courgettesoep

Ingrediënten: Snijd de courgette en de wortel in plakken. Bewaar een halve courgette. Snipper de ui en de knoflook. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit op middelhoog vuur de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de groenten toe en roerbak nog 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het water met de … Lees meer

Groentespread

Ingrediënten: Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan. Snijd alle ingrediënten in hele kleine blokjes. Meng de kikkererwten samen met de mayonaise en de mosterd in een keukenmachine, zodat er een glad mengsel ontstaat. Voeg hierbij alle ingrediënten bij het mengsel en roer het met een lepel goed door elkaar. Peper en … Lees meer

Wrap geroerbakte groenten

Ingrediënten voor 1 wrap: 2 eieren 20 gram havermeel Courgette Prei Ui Wortel Kerrie, kruidenzout van Herbamare Kokosolie Meng de eieren met het havermeel. Snijd de groenten fijn. Verhit de kokosolie in een koekenpan. Doe het eiermengsel in de pan en bak het mengsel op middelvuur aan beide zijde. Roerbak intussen de fijngesneden groenten met … Lees meer

Recept Boeuf Bourguignon met groenten

Ingrediënten voor 4 personen De runderlappen of het wild in een schaal leggen met 2 gesnipperde uien. De wijn er overheen schenken en de specerijen toevoegen. Die 4 uur afgedekt laten intrekken. Het vlees uit de marinade halen, droogdeppen en in de roomboter en 2 eetlepels olie om en om even aanbraden. De marinade en … Lees meer